APK

APK

Algemene Periodieke Keuring

Een Algemene Periodieke Keuring (APK) is de in Europa verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en het milieu. Bij Autobedrijf Kooy kunt u altijd voor een APK-keuring terecht. Uw auto wordt van voor tot achter nagekeken. De APK is exclusief EOBD test (European On Board Diagnosis) en afmeldkosten.

APK keuring

Wat gebeurt er tijdens een APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) richt zich op een aantal onderdelen. Uw auto wordt beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Bij oudere modellen die nog niet zijn voorzien van een European On Board Diagnosis (EOBD), is het verplicht om naast de APK ook een roetmeting voor dieselmotoren en een viergasmeting voor benzinemotoren te laten uitvoeren.

Sinds 1 januari 2014 is het strafbaar om de kilometerteller terug te draaien. Alle door de RDW erkende bedrijven moeten verplicht de tellerstanden registreren. Het gaat dan om de tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kilo). Aangezien de APK-eisen aan verandering onderhevig zijn, is het raadzaam om ons raadplegen voor de laatste informatie.

APK keuring

Controlepunten

Uw auto wordt tijdens een APK onder andere gecontroleerd op:

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Chassisnummer
  • Emissie uitlaatgassen/roet
  • Kilometerstand

Meer informatie

Wij helpen u graag. Kies een vestiging van Autobedrijf Kooy in:

Oud-Beijerland

Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland

Spijkenisse

Autobedrijf Kooy Spijkenisse

Autobedrijf Kooy nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in wanneer u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws.

Uw interesse(s)*

E-mailadres*

Afgebeelde modellen kunnen afwijken van de daadwerkelijke specificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud.

Consumentenprijzen van nieuwe auto's zijn inclusief BPM, BTW en kosten rijklaar maken, exclusief metallic/mica lak en opties.

Private Lease tarieven van nieuwe auto's zijn gebaseerd op 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De tarieven zijn inclusief rente, afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting, verzekering, pechhulp en BTW. De maandbedragen zijn exclusief brandstof en eventuele opties. Overige consumentenacties zijn niet mogelijk in combinatie met het Private Lease aanbod.