Historie Autobedrijf Kooy

Historie Autobedrijf Kooy

Al 60 jaar een begrip

Autobedrijf Kooy kent een rijke geschiedenis. Het verhaal van dit familiebedrijf begint in 1957 in Zuid-Beijerland. Wij nemen u graag mee in de succesformule van ons bedrijf waarmee wij al ruim 60 jaar lang succesvol zijn.

Ontstaan Autobedrijf Kooy

1957 – De bakermat

De bakermat van Autobedrijf Kooy ligt in Zuid-Beijerland. Arie Kooy is er in 1957 begonnen met een gecombineerd automobiel- en landbouwbedrijf. Met de ontwikkelingen in de agrarische sector zijn de auto’s van lieverlee de boventoon gaan voeren.

Autobedrijf Kooy Mazda dealer

1976 – Mazda dealerschap

In 1976 zijn we toegetreden tot het toen nog selecte gezelschap van Mazda-dealers in Nederland. Het japanse merk stond toen al bekend om zijn betrouwbaarheid en dat sloot perfect aan bij de filosofie van ons bedrijf om een goed product te leveren waar de klant op kan vertrouwen.Door de groei van met name de automobielactiviteiten waren we op een gegeven moment genoodzaakt naar een groter pand te verhuizen.

Autobedrijf Kooy nieuwbouw Oud-Beijerland

1993 – Nieuwbouw Oud-Beijerland

In 1993 is er in Oud-Beijerland een nieuw pand gebouwd. Het is de hoofdplaats van de Hoeksche Waard. Natuurlijk spelen bij dergelijke beslissingen emoties een rol maar je moet het toch vooral zakelijk bekijken. Achteraf is het een hele goede keuze geweest. De meeste dealers zitten inmiddels in Oud-Beijerland.

Autobedrijf Kooy overname garage Albers

1998 – Overname garage Albers

In 1998 hebben we het Mazda-dealerschap van garage Albers in Spijkenisse overgenomen. Dat was een heel bewuste keus. We hebben als twee broers samen het bedrijf van onze vader overgenomen. Allebei leiding geven aan het bedrijf in Oud-Beijerland is natuurlijk geen verstandige optie. Nu hebben we ieder een bedrijf waar we verantwoordelijk voor zijn. Bas in Spijkenisse en Theo in Oud-Beijerland. Kooy is één bedrijf met twee vestigingen. Het grote pluspunt van deze constructie is dat er altijd iemand van de directie op een van de twee locaties aanwezig is. Dat bevordert de juiste aansturing.

Autobedrijf Kooy en Rijnmond Lease

1998 – Oprichting Rijnmond Lease

In datzelfde jaar is Rijnmond Lease opgericht. Met de naam wordt aangegeven dat er meer wordt geleased dan alleen Mazda. Bij ons kunt u namelijk elk merk en type auto leasen. Met Rijnmond Lease hebben we aangegeven dat we ons willen ontwikkelen en verder door willen groeien. Ons grote voordeel als leasebedrijf is de persoonlijke binding met onze klanten. We kennen de mensen die met een leaseauto rijden van Rijnmond Lease: ze zijn geen nummer zoals dat meestal wel bij grote leasemaatschappijen het geval is. Rijnmond Lease is uitermate geschikt voor het midden- en kleinbedrijf in de Hoeksche Waard.

Wij gaan de concurrentie zeker niet uit de weg. Hoewel de prijzen zeker te vergelijken zijn, hebben wij bijvoorbeeld veel minder overheadkosten en moeten we het vooral hebben van de service en kwaliteit. We doen alles in Oud-Beijerland en Spijkenisse. Onze leaserijders hoeven voor banden niet naar bedrijf X en voor schade naar bedrijf Y. Onze mensen hebben ook echt affiniteit met auto’s.

Per 1 april 2020 hebben wij de zorg van ons wagenpark overgedragen aan Hitachi Capital Mobility.

Autobedrijf Kooy KIA dealer

2005 – Oud-Beijerland officieel Kia dealer

Vanaf 2005 was de vestiging in Oud-Beijerland tevens officieel dealer van Kia. Halverwege 2009 is dat dealerschap overgegaan naar Kia specialist en op 1 oktober 2009 is daar het Hyundai dealerschap bijgekomen.

Autobedrijf Kooy Hyundai dealer

2007 – Hyundai dealerschap

Vanaf 2007 waren wij eerst erkend servicepartner van het merk Hyundai. In 2010 veranderde dat in het volledige Hyundai dealerschap. We vertegenwoordigen in beide vestigingen dezelfde merken. Hyundai is daarnaast een perfecte aanvulling op het productengamma van Mazda; zowel qua type als wat uitvoering betreft. Neem bijvoorbeeld de i10 of de ix20. Dat zijn modellen die Mazda niet heeft. Of men nu bij ons een Mazda, Hyundai of een gebruikte auto koopt, als er Kooy achterop staat zijn kwaliteit en service gewaarborgd!

Autobedrijf Kooy 60 jaar

201x – Nieuwbouw vestiging Spijkenisse

In dit jaar werd het pand aan de Edisonweg te Spijkenisse volledig verbouwd. De ruimte in de showroom is bijna verdubbeld en ook de werkplaats heeft een flinke upgrade gekregen. De merken Hyundai en Mazda komen in de vernieuwde showroom helemaal tot hun recht.

Autobedrijf Kooy 60 jaar

2017 – Autobedrijf Kooy viert 60 jarig bestaan

In april 2017 bestaat Autobedrijf Kooy 60 jaar. Dit jubileum wordt uiteraard gevierd met onder andere enkele actiemodellen die het ’60th Anniversary’ embleem dragen.

Meer informatie

Wij helpen u graag. Kies een vestiging van Autobedrijf Kooy in:

Oud-Beijerland

Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland

Spijkenisse

Autobedrijf Kooy Spijkenisse

Autobedrijf Kooy nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in wanneer u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws.

Uw interesse(s)*

E-mailadres*

Afgebeelde modellen kunnen afwijken van de daadwerkelijke specificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud.

Consumentenprijzen van nieuwe auto's zijn inclusief BPM, BTW en kosten rijklaar maken, exclusief metallic/mica lak en opties.

Private Lease tarieven van nieuwe auto's zijn gebaseerd op 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De tarieven zijn inclusief rente, afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, wegenbelasting, verzekering, pechhulp en BTW. De maandbedragen zijn exclusief brandstof en eventuele opties. Overige consumentenacties zijn niet mogelijk in combinatie met het Private Lease aanbod.