Autobedrijf Kooy

Winterbanden

Een aanvulling op uw veiligheid

Voor de aanschaf of wisselen van winterbanden kunt u bij Autobedrijf Kooy terecht. Wij leveren winterbanden voor alle merken en typen automobielen en geven u graag een passend advies.

Autobedrijf Kooy adviseert winterbanden

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Maar ook bij vrieskou heeft het zachtere rubber voordeel. Dus is het voor eigen en andermans veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren om bij winterse omstandigheden veilig te kunnen rijden.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:

  • Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo’n 12 meter; op een natte weg 14 tot 15 meter.
  • Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter; dezelfde auto op zomerbanden heeft 60 (!) meter nodig.

Offerte winterbanden

Winterbanden Autobedrijf Kooy

Winter- en zomerbanden opslaan en/of wisselen

Geen plaats om uw zomerbanden op te slaan? Wij slaan deze graag voor u op. Dit doen wij veilig en zorgvuldig in speciaal ingerichte stellingen bij ons in een beveiligde opslag. Mocht u de banden nodig hebben, dan hebben we deze direct en snel bij de hand. Uw banden zijn daarnaast verzekerd tegen diefstal en brand.

Voor de opslag en het wisselen van uw banden betaalt u een vaste lage prijs:

  • Opslag banden: €55,- per jaar
  • Banden wisselen: €32,- per wissel

U kunt voor het wisselen of opslaan van banden een online afspraak maken.

Winterbanden Autobedrijf Kooy

Vierseizoenenband

Een alternatief voor de winterband is de vierseizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Met deze banden heb je eerder sneeuwkettingen nodig dan met winterbanden. Bovendien blijft het een compromis; de vierseizoenenband blinkt nergens in uit.
Het hele jaar door met winterbanden rijden is niet aan te raden. De remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen.

Winterbanden soms verplicht of aan te raden

In de meeste Europese landen bestaat er regelgeving op het gebied van winterbanden. Als er voor winterbanden een verplichting geldt, dan is dit vaak bij winterse omstandigheden en/of binnen een bepaalde periode. In sommige gevallen wordt met een verkeersbord de verplichting aangeduid, bij sneeuwkettingen komt dit vaker voor. Maar het niet voldoen aan de regels kan een boete opleveren en als je (buiten je schuld) betrokken raakt bij een verkeersongeval, kan het rijden onder winterse omstandigheden zonder winterbanden leiden tot medeaansprakelijkheid en ‘grove nalatigheid’, waarbij de verzekeraar betaling kan weigeren.

Winterbanden Autobedrijf Kooy

Winterbanden in het buitenland

Winterbanden zijn – vaak afhankelijk van de weersomstandigheden, een bepaalde periode en /of een speciaal bord – verplicht in Albanië, Bosnië/Herzegovina, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.

In veel van bovengenoemde landen is het ook (in bepaalde perioden) verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben of te gebruiken als dat door borden wordt aangegeven. Dat geldt ook voor Andorra, Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Polen en Portugal.

Offerte winterbanden